top of page

Next chapter, nächste Abschnitt, nästa kapitel......STOP!

We already have a problem writing the blog …..in what language??!! Sorry we are afraid it is going to be a mix, as we are nowadays. And actually what is the problem? Many of us are speaking more than our mother language and not perfect at all…. but we hopefully somehow understand each other. And there is a function you know …. Google translation! We will most probably mix our blog depending on the feeling of the day we are writing –” dagsformen” as we say in Swedish.

Ibland är det bra att ta nya steg, man skärper sig lite. Men så klart är det alltid viktigt att blicka bakåt och lära, samt blicka framåt och satsa. Men vi måste medge att de senaste åren i Sydafrika har vi nog mest levt där vi är – här och nu! Det är inte illa – det finns kurser för att klara detta och nuet är vår vardag i SA. Det är svårt att planera framåt och bakåt vill man inte alltid titta i detta land, som levt med handelshinder, kriminalitet och fattigdom mm i så många år. Men efter att ha varit i landet sedan 16 år tillbaka och bott här de senaste snart 10 åren, så är vi övertygad om att vi får alla vår utmaning i att hantera dåtid, nutid och framtid var än vi befinner oss i världen. Det handlar mest om tidpunkten av skeendet.

Men kära läsare, det blev genast lite djupt i vårt första blogg inlägg ifrån ”Lifestyle South Africa”. Vi kan medge att vi själva, landet och flertal av dess människor är en aning ”drama queens” och detta tema får vi sannerligen anledning att återkomma till i framtiden. Idag är temat dock förnyelse, vända sida, ta nytt steg, nytt kapitel…….

Det är en grym känsla att få påbörja något nytt……(typ i vår ålder!), men också en aning oroande om vad som är rätt och fel. Om allt är bra, varför måste man då göra något nytt och skapa ett nytt kapitel? Vad är det som gör att man ibland, då allt är fel inte orkar göra något åt det? Då man har energi tar man sig an utmaningen och då man är helt utpumpad försöker man överleva dagen. Jisses, just nu är vi i fas med det lättare – energi och förnyelse på andra ”döhalvan” – nu kör vi!

Nya utmaningar och nya kontrakt! Skriva papper, underteckna, göra register och sätta in i pärmar är Katarina bra på. Hon älskar organisation…och pärmar!!! Peter han är en praktiker och fixar det mesta och dessutom är en rackare på att sköta både datorn och poolen. Men nu bor vi ju i lägenhet och har ingen pool. Vad skall han göra? Jo, vi har ju en massa datorer som han kan ”titta i” d v s laga. Men eftersom firman inte består av mer än oss två just nu, så undrar vi lite vem som skall göra resten av jobbet i vårt växande företag Cape Scandinavia Incoming, CSI (bra namn va?!). Jo, Katarina kan ju leda personalen d v s Peter, och göra schema till Peter, planera möten för Peter och delegera utförandet till Peter!!! Och kanske Katarina kan städa på kontoret ibland om hon inte anställer någon eller delegerar till Peter…

Hm, arbetskraften är extremt billig i Sydafrika, men efter 10 år har man lärt sig att det tar tid att lära upp och vis av erfarenhet – ändra inget!!! Det tar månader att implementera förändringar, om de så bara gäller att städa toaletter!!! Här sitter vi och gläds åt vår förändring av vardagen, medan flertal av våra tidigare sydafrikanska medarbetare sliter sitt hår och hatar förändringar. ”Yes, Nokuza we rember what you told us in the beginning when we came to SA and The Beautiful South – changes, changes, changes!!!”. Men ärligt talat efter snart 10 år ihop (det är rekord för oss båda att vara så länge på samma arbetsplats) så tycker ni kanske inte enbart det är skönt att vi lämnar er, utan ”you are going to miss our changes….!”

Om nu personalen kallar Katarina för ”Changes” så kallar kidsen i townshipet Kayamandi, där vi också lagt mycket tid de senaste åren, henne för ”Education”. Då hon rör sig i vissa områden ropar de ”education, education, education” och numera är hon stolt över att fått detta namn, som antagligen beror på att hon tjatat ”hål i huvudet” på dem avseendet värdet av utbildning/education. Nu skall de slippa henne, fast i det nya kapitlet har hon mer tid för dem….hm, undrar vad hon får för namn nu…Peter däremot han har ofta en kö av kidsen då de vill ha hjälp att laga något, bygga något eller att få något att fungera. Han får nog införa nummerlappssystem nu när även han får mer tid till kidsen på Luthando Kindergarden.

Men eftersom vi i och med starten på vår nya hemsida www.capescandinavia.co.za och vår blogg, vårt nya liv, vårt nya fokus….så kommer det med all säkerhet också att betyda förnyelse för alla berörda, på gott och ont, på The Beautiful South Guesthouse likväl som Kinder Garden Luthando i Township Kayamandi. Och inte minst för Dig som idag påbörjat att följa oss på bloggen! Så vi säger som så; ”Pappa Gösta, du behöver inte oroa dig, din dotter kommer att överleva igen! Mamma Gittan vi kommer inte att lämna Sydafrika, så du har fortfarande någon att hälsa på i ditt paradis. Mamma Mairon, du är som vanligt lugn över att vi klarar oss ”då vi har varandra”! Våra nya & återvändande gäster – var lugn vi blir kvar och gör såklart en grym research så ni blir uppdaterade på restauranger, vingårdar, MTB trails och vandringar och massor av nyheter”. Det kommer att hända MYCKET – följ oss!!!

Släkt, vänner, bekanta, gäster och nya läsare av bloggen – ingen oro……sov tryggt och njut av dagen……..eller fundera över ert nästa kapitel, next chapter, nächste Abschnitt…..see you soon in South Africa!

Enjoy Life! Önskar Katarina & Peter

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page